Sport.be

Atletiek

Genyn zet historisch wereldrecord neer! (VIDEO)

31.05.2018 | Erik Duchateau

BPC

Peter Genyn heeft in het Zwitserse Notwill een historisch wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint neergezet. De regerende Paralympische en wereldkampioen uit Kalmthout dook als eerste ooit in zijn klasse (T51 tetraplegie) onder de 20 seconden.

Genyn reed de 100 meter in 19''89. Hij bleef in Notwill  zijn grote rivaal Toni Piispanen voor met 94 honderdsten.

"Dit is echt zot. Aan de start voelde ik al dat er wat rugwind stond en ik heb ook een geweldige conditie te pakken. Het liep precies vanzelf", zegt Genyn in een persbericht van het Belgian Paralympic Committee,. "Na die 20"07 van vorige week wist ik dat het er wel in zat om onder de 20 seconden te duiken. Ook al was ik er niet echt op gefocust, toch ben ik blij en trots dat ik als eerste atleet onder die grens duik!"

De Paralympische kampioen verbrak in mei al drie keer het wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint. Waar ligt nu de grens voor Peter Genyn? "Eerlijk, ik denk dat ik blij ga zijn als ik die tijd ooit nog eens behaal. We gaan ons best doen, maar de omstandigheden waren hier echt ideaal en ik zit in topvorm. Het zal nu misschien wat minder worden, maar tegen het EK in Berlijn ub augustus wil ik opnieuw pieken. Daar is de piste wel een pak zwaarder en telt vooral de plaats."Facebook

Twitter

Ne manquez pas

Plus