Sport.be

Atletiek

Thiam past voor WK indoor

20.02.2018 | Gert-Jan Weyters

Belga

Nafi Thiam zal niet deelnemen aan het WK indoor in Birmingham. Dat maakte de olympische kampioene zelf bekend op Instagram.

De 23-jarige olympische en wereldkampioene op de zevenkamp wil zich concentreren op het EK van komende zomer in de Duitse hoofdstad Berlijn. "Ik heb het afgelopen weekend op het BK atletiek indoor goede resultaten neergezet. Het was leuk om in competitie te gaan na de lange trainingsessies van deze winter. Voor het WK indoor pas ik echter, ik blijf honderd procent geconcentreerd op het EK, mijn belangrijkste doel dit jaar", aldus Thiam. 

 Onze landgenote is de regerende Europese kampioene op de vijfkamp in zaal, maar gaat dus niet voor de wereldtitel in die discipline. Op het BK afgelopen weekend in Gent gaf ze aan dat ze door de koude weinig of niet op techniek had kunnen trainen, en dat ze bovendien vreesde om op het WK in zaal een blessure op te lopen. Tenzij er nog atleten worden opgevist door de Internationale Atletiekfederatie IAAF, bestaat de Belgische selectie voor Birmingham alleen uit Eline Berings (60m horden) en de Belgian Tornados.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer