Sport.be

Andere sporten

Goffin wil revanche nemen tegen Federer

09.10.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

David Goffin (ATP 14) treft donderdag in de achtste finales van het ATP-toernooi van Shanghai (hardcourt/7.473.620 dollar) Roger Federer (ATP 3). Op het Center Court van het Qi Zong Tennis Centre wil hij revanche nemen voor zijn stevige 6-2, 6-2, 6-0 nederlaag tegen de Zwitser op de US Open.

Woensdag schakelde Goffin de Kazach Mikhail Kukushkin uit, die opgaf in de tweede set. De Luikenaar kon dus wat krachten sparen voor zijn treffen met Federer, die het tornooi in 2014 en 2017 nog won. Goffin wil op zijn minst beter doen dan op de US Open. 

"Toen heb ik hem de match cadeau gegeven", klinkt het. "Ik haalde maar 20 procent op mijn eerste opslag, miste mijn slagen met rechts, de makkelijke passeerslagen en eenvoudige aanvallen. Dat deed het vertrouwen bij hem stijgen. Het was mijn slechtste match ooit tegen hem." Donderdag treffen Goffin en Federer mekaar voor de elfde maal, onze landgenoot won één keer.

Federer klopte woensdag de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas. "Ik was geconcentreerd, want soms mis je energie als je de wereld afreist", vertelde de Zwitser. "Mijn opslag was goed, ik speelde solide en ik vond de juiste zones. Ik krijg hier heel veel steun van het publiek, wat prachtig is, maar ik laat me niet verleiden tot gewaagde shots. Mijn doel is om wedstrijden te winnen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer