Sport.be

Andere sporten

Watducks en Gantoise foutloos na twee speeldagen

22.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

Na twee speeldagen zijn La Gantoise (groep A) en Waterloo (groep B) alleen leider in de Belgian Hockey League.

De Gentenaren legden Braxgata over de knie met 5-3, terwijl de Ducks met 0-2 gingen winnen in Leuven. Léopold en Dragons knoopten na hun verrassende nederlaag op de openingsspeeldag aan met de zege.

Waterloo boekte een logische overwinning in Heverlee, met dank aan kapitein John-John Dohmen (11.) op penalty en Pieter Van Straaten (37.). Nadien hield Vincent Vanasch zijn netten schoon. Vrijdag al hadden de Watducks een vooruitgeschoven duel tegen Herakles gewonnen met 2-4, waardoor de Waals-Brabanders met 9 op 9 al op kop staan in groep B. Ook Racing legde Herakles met 4-2 over de knie. De Brusselaars zijn tweede met 7 punten.

Tot slot trok Beerschot in de derby tegen Antwerp met 2-5 aan het langste eind. Beerschot (4 ptn), Leuven en Herakels (1) en Antwerp (0) zijn al op achtervolgen aangewezen.

In poule A kon Gantoise rekenen op drie treffers van Leandro Tolini, die zijn ploeg tegen Braxgata naar een 5-2 zege stuwde. De troepen van Pascal Kina voeren de stand met 6 op 6 aan voor Braxgata (3 ptn). Ook Léopold en Dragons, die hun eerste zeges boekten tegen respectievelijk Namen (1-6) en Orée (4-1), volgen samen met Orée op 3 punten van de Gentse leider. Een puntenloos Namen sluit de rij.

Volgend weekend kleuren de toppers Watducks-Racing en Léopold-Gantoise de derde speeldag.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer