Sport.be

Andere sporten

Belgische Luikenaars komen dicht bij stunt in Mechelen

22.09.2019 | Ward Bollen

Belga

Luik kon zaterdag voor zijn eerste competitiewedstrijd door administratieve problemen niet op zijn buitenlanders rekenen, maar kwam toch dicht bij een stunt in Mechelen. Na het derde kwart leidden de Luikenaars met 43-52, het vierde (28-7) was er te veel aan. Mechelen won met 71-59.

Tot drie minuten voor het einde hield Luik stand (57-57). Dan ontbonden Terry Deroover en Shavon Coleman hun duivels. Deroover scoorde in Money Time nog negen punten, Coleman vier. In totaal kwam Coleman aan 19 punten, Deroover aan 17. Coleman blonk ook nog eens uit met 12 rebounds, Jito Kok liet met 13 punten en 10 rebounds eveneens dubbele cijfers noteren. Bij Luik was Ioann Iarochevitch (6 rbds) met 15 punten het best bij schot. Brieuc Lemaire en Justin Kohajda (8 rbds) kwamen allebei aan 14 punten.

Met twee gewonnen wedstrijden gaat Mechelen aan de leiding in Groep B van de EuroMillions Basket League, vóór Oostende dat dit weekend niet in actie kwam, maar vorige week wel zijn openingspartij won.

In Groep A startte Bergen met een 57-65 zege in Leuven. Ook Leuven had na het derde kwart nog het voortouw (49-44), maar ging in het slotkwart (8-21) onderuit. Met 24 punten en 7 rebounds was Lennard Freeman de architect van de Henegouwse zege. Voor Leuven was het de tweede nederlaag. Aalstar is na twee zeges leider in de groep, waarin Antwerp nog niet in actie kwam.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer