Sport.be

Andere sporten

Sportwereld reageert enthousiast op 'Kimback' Clijsters

12.09.2019 | Ward Bollen

Belga

De terugkeer van Kim Clijsters in het tennis is uitstekend nieuws voor de WTA Tour. Volgens voorzitter en CEO Steve Simon heeft de Limburgse haar plaats tussen de grootste namen.

"Kim Clijsters hoort bij de grootste namen van de sport. Haar terugkeer op de Tour is opwindend nieuws voor de WTA familie en alle tennisfans wereldwijd", reageert hij donderdag op het verrassende nieuws over de comeback van de 36-jarige Clijsters.
 
"Gedreven door haar liefde voor de sport, blijft deze prachtige kampioene mannen en vrouwen inspireren in alle stappen van hun leven. Ze is alleen maar een toegevoegde waarde voor al het overvloedige talent in het vrouwentennis. Ik wens Kim het allerbeste in dit volgende hoofdstuk van haar actieve carrière."

Johan Van Herck, kapitein van de Belgische Davis Cup- en Fed Cup-ploeg, toonde zich donderdag erg tevreden met de terugkeer van Kim Clijsters op de tenniscourts. "Dit is fantastisch nieuws voor het Belgische tennis en voor de tennissport in het algemeen", liet hij optekenen. Van Herck liet ook weten dat hij Clijsters zeker zal contacteren of ze ook een terugkeer in het Fed Cup-team overweegt.

Haar voormalige concurrente Justine Henin heeft donderdag op Facebook gereageerd op de comeback van Kim Clijsters. De 37-jarige Henin, zevenvoudig grandslamwinnares, wenste Clijsters veel succes. "Een comeback na enkele jaren buiten het circuit en met drie kinderen... Wat een uitdaging! Ik wens je veel succes, Kim Clijsters", liet Henin optekenen.

Een overzicht van de reacties op sociale media op de comeback van Kim Clijsters:

Kirsten Flipkens (tennister): "What a great news is it to hear that @Clijsterskim is making a comeback!?"
Sabine Appelmans (ex-tennisster): "O Kim, wat fantastisch nieuws en zo'n krachtig filmpje. Ik kreeg kippenvel!"
Filip Dewulf (ex-tenniser): "Just crawled back up from falling of my chair. What a surprise. I have no doubt that @Clijsterskim can pull this off. Only reservation I have is to see if her body will collaborate. Anyway, best of luck. #backonthero ad"
Tom Boonen (ex-wielrenner): "Gewoon doen!"
Hans Van Alphen (ex-atleet): "Succes!"
Karl Vannieuwkerke (tv-maker): "Welcome back @Clijsterskim als je ook maar een heel klein deeltje van de herinneringen weer tot leven kan roepen zal de terugkeer al de moeite waard zijn geweest. Give it a go! #worldclass #believer"
Tom Waes (tv-maker): "Gij kunt dat!!!"
Jurgen Melzer (tennisser): "If that is true, I ll be your #1 fan!!!! Come onnnn Kim!!! Mixed in down under?"
Donna Vekic (tennister): "What???????"
Greg Rusedski (ex-tennisser): "Wow! That's great great news. After working as a commentator and watching so much tennis @Clijsterskim must have believed she could be in the mix.Good luck and enjoy your comeback. Going to be very interesting to see and watch all season long on @WTA"
Dominika Cibulkova (tennister): "Wow!"
Nele Gilis (Europees squashkampioene): "Yes!!!"
Jolien D'hoore (wielrenster): "Kimback!"
Jelle Vossen (voetballer): "Fantastisch!! Alle succes!"
Team Belgium: "Welcome back !"
Roland Garros: "See you in 2020"

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer