Sport.be

Andere sporten

JBL Unbreakable: Grootste Belgische battle strijkt neer op Groenplaats

10.09.2019 | Gert-Jan Weyters

JBL Unbreakable

In het weekend van 21 en 22 september strijken de beste bboys en bgirls ter wereld neer op de Groenplaats. Ze komen strijden voor punten op de wereldranking en het prijzengeld, maar nog belangrijker: voor de eer om de wereldbeker en het cultevent 'JBL Unbreakable' te winnen.

Met de Antwerpse kathedraal als majestueuze decor voor de grootste battle van Belgiƫ kan het niet misgaan. Dansers van meer dan 20 verschillende nationaliteiten, met de meest tot de verbeelding sprekende namen als Wild Jerry, Cheerito en Phil Wizard, nemen het op tegen onze Belgische toppers.

Naast de 1on1 wereldbeker staan er nog een groot aantal dansbattles op het programma. Er is bovendien een urban market en een chill zone waar bezoekers kunnen genieten en Stu Bru zal een hele dag live uitzenden vanop JBL Unbreakable.

Breaking is de originele Hip Hop dansvorm die acrobatische hoogstandjes combineert met de nodige muzikaliteit en het hebben van een eigen stijl. Deze unieke dans charmeerde onlangs het IOC en zal vanaf Parijs2024 op het grootste podium ter wereld te zien zijn, de Olympische Spelen!

Unbreakable is op deze 14de editie niet aan haar proefstuk toe. Een aantal aanpassingen maken het toch weer de moeite waard om even in te zoemen op dit spektakel event. Organisator, oprichter en Antwerpenaar Stijn Luyten aan het woord: "Het is altijd mijn droom geweest om breaking in zijn ruwe en authentieke vorm naar het grote publiek te brengen. Met de volgende 2 vernieuwingen heb ik het gevoel heel dicht in de buurt te komen om deze droom te verwezenlijken. Met de verhuis van Unbreakable naar de Groenplaats en de gratis toegang voor alle bezoekers schatten we een opkomst van rond de 10.000 hip hop fans en toeschouwers."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer