Sport.be

Andere sporten

Red Panthers moeten in China olympische kwalificatie afdwingen

09.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Belgische hockeyvrouwen nemen het in de barrages om een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio op tegen China (FIH 10). Dat is het resultaat van de loting in het Zwitserse Lausanne. De Red Panthers (FIH 12) spelen tweemaal op verplaatsing.

De wedstrijden staan tussen 25 oktober en 3 november op de planning. Spanje (FIH 7), Ierland (FIH 8) en India (FIH 9) waren de andere mogelijke tegenstanders.

De Panthers moeten na een eerder tegenvallend EK in eigen land dus vol aan de bak in de barrages. België eindigde vorige maand in Antwerpen pas als zesde en kwam daardoor bij de olympische loting in de pot terecht met de op papier zwakkere landen. Hierdoor troffen de Belgen sowieso een land dat op de ranking hoger staat en dienen ze beide barragewedstrijden buitenshuis af te werken.

De hockeyvrouwen waren in 2012 in Londen de eerste Belgische vrouwenploeg ooit die zich kon plaatsen voor de Spelen. Vier jaar later waren ze er in Rio niet bij. Nu hebben de Panthers van bondscoach Niels Thijssen van de olympische kwalificatie voor Tokio hun belangrijkste doel van het seizoen gemaakt.

De Red Lions, de Belgische mannenploeg, werd in Antwerpen Europees kampioen en is rechtstreeks geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio.

Loting olympische barrage

Vrouwen:
Duitsland - Italië
Australië - Rusland
Groot-Brittannië - Chili
Ierland - Canada
Spanje - Zuid-Korea
India - Verenigde Staten
China - België

Mannen:
Duitsland - Oostenrijk
India - Rusland
Nederland - Pakistan
Spanje - Frankrijk
Canada - Ierland
Groot-Brittannië - Maleisië
Nieuw-Zeeland - Zuid-Korea

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer