Sport.be

Andere sporten

Mertens pakt eerste grandslamzege in het dubbelspel

08.09.2019 | Marnick Claes

Belga

Wat in het enkelspel niet is gelukt, is wel gelukt in het dubbelspel. Elise Mertens heeft samen met Aryna Sabalenka de US Open gewonnen. In twee sets versloegen Mertens en Sabalenka de Australische Ashleigh Barty en de Wit-Russische Victoria Azarenka.

Met een break in elke elfde game van iedere set winnen Elise Mertens en Aryna Sabalenka de US Open in het dubbelspel. Ze versloegen de Australische Ashleigh Barty en de Wit-Russische Victoria Azarenka met 7-5 en 7-5. "Ik heb een Grand Slam gewonnen, ik kan het echt niet geloven. Ik moet Aryna bedanken. We vormen samen een steengoed team en vullen mekaar prima aan. Ik hoop dat we in de toekomst nog vaak zullen dubbelen. Ik moet ook het publiek danken. De steun van de fans zorgt ervoor dat ik kan blijven gaan", zegt Mertens.  

Mertens en Sabalenka kennen een prachtig jaar in het dubbel. Ze wonnen samen ook al Indian Wells en het tornooi in Miami, maar behaalden ook de halve finale op Roland Garros en de kwartfinale op Wimbledon. Mertens was de eerste landgenoot sinds Dick Norman in 2009 om aan te treden in een dubbele finale op een grandslamtoernooi. Norman verloor destijds, aan de zijde van de Zuid-Afrikaan Wesley Moodie, het dubbelspel op Roland Garros. De laatste winnaars van een dubbeltoernooi op een Grand Slam zijn Olivier Rochus en Xavier Malisse op Roland Garros in 2004.

De laatste Belgische vrouw die een grandslam in het dubbel won, was Kim Clijsters. Aan de zijde van de Japanse Ai Sugiyama wonnen zij zowel Roland Garros als Wimbledon. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer