Sport.be

Andere sporten

Mertens: 'Andreescu trok niveau omhoog in tweede en derde set'

05.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Elise Mertens (WTA 26) is er niet in geslaagd zich voor de eerste keer in haar carrière te plaatsen voor de halve finales van de US Open. Belgiës nummer 1 ging in New York met 3-6, 6-2 en 6-3 onderuit tegen de Canadese tiener Bianca Andreescu (WTA 15).

"Ik denk dat het een goede match was", verklaarde Mertens op de persconferentie na haar nederlaag. "Ik heb geprobeerd agressief te spelen en haar veel te laten lopen. Dat was het belangrijkst, want tegen haar kan je niet achter de baseline blijven." Anderhalve set lang leek er niets aan de hand voor Mertens. "Het is eenvoudig. Ze is er in de tweede en derde set in geslaagd haar niveau op te trekken. Haar opslag draaide beter. Ze sloeg veel ballen terug, zonder veel fouten te maken."

Het was het eerste duel tussen Mertens en Andreescu. Onze landgenote moest toegeven dat de Canadese indruk maakte. "Ze geeft nooit op. En ze is jong, ze voelt geen druk. Ik denk dat het een enorm verschil maakt als je in staat bent om goed te serveren en goed te spelen op de belangrijke momenten. Ze is bovendien erg sterk en toch beweegt ze goed. Ik ben tevreden over mijn prestatie. Natuurlijk had ik graag gewonnen. Maar ook dat is tennis", besloot Mertens.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer