Sport.be

Andere sporten

Mertens in twee korte sets naar kwartfinales

03.09.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Elise Mertens (WTA-26) heeft zich in New York moeiteloos voor de kwartfinales van het US Open geplaatst. De 23-jarige Limburgse stormde in 1 uur en 6 minuten met tweemaal 6-1 voorbij de Amerikaanse Kristie Ahn (WTA-141).

Om een plaats bij de laatste vier neemt Mertens het op tegen de Canadese Bianca Andreescu (WTA-15). Mertens kan zich voor de tweede keer in haar carrière voor de halve finales van een Grand Slam plaatsen. Vorig jaar deed ze dat op het Australian Open. 

"Het was echt een moeilijke match", klonk het op een persconferentie na haar overwinning. "Ze heeft al een goed seizoen achter de rug", stelde Mertens over haar tegenspeelster. "Ik had niet verwacht dat ik zo goed zou spelen in de eerste set. Ik was echt heel agressief. Ik gaf haar niet de gelegenheid om in de rally te komen." "

Ik kan niet zeggen dat het zo vlot liep voor mij tot vandaag", aldus Mertens nog. "Ik probeer gewoon heel gefocust te zijn wanneer ik op het veld sta. En ik kijk niet verder dan het volgende punt. Ik probeer agressief te zijn, me voortdurend te verbeteren. Ik denk dat dit de sleutel zal zijn. Ik stond al bijna in de kwartfinale op Wimbledon. Hier ben ik nu. En ik ben heel erg blij, maar ik hoop nog verder te kunnen gaan."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer