Sport.be

Andere sporten

Geblesseerde Djokovic staakt de strijd in New York

02.09.2019 | Erik Duchateau

Belga

Novak Djokovic zal zijn titel op de US Open niet verlengen. De Servische nummer 1 van de wereld gaf in zijn achtste finale tegen de Zwitser Stan Wawrinka op met een schouderblessure.

Wawrinka leidde op het moment van de opgave van Djokovic met 6-4,7-5 en 2-1. De 32-jarige Serviër had vanaf het begin van het tornooi al te kampen met een pijnlijke schouder.

In de tweede set van de wedstrijd in het Arthur Ashe Stadium leek Djokovic zijn draai gevonden te hebben. Daarin kwam hij op een 4-1 voorsprong, maar hij zou de set toch nog uit handen geven met 7-5.

Wawrinka treft in de kwartfinale de Rus Daniil Medvedev, die in vier sets te sterk was voor de Duitser Dominik Köpfer; 3-6, 6-3, 6-2, en 7-6 (7/2).

"Ik speel al weken met pijn aan de linkerschouder", vertelde Novak Djokovic na afloop van zijn match tegen Stan Wawrinka. "Soms is het erger, soms minder. Het is heel frustrerend. Op dit moment zit ik in een sukkelstraatje, maar ik ben niet de eerste en zeker ook niet de laatste tennisser met een blessure. Het is wat het is. Ik gebruik allerlei pijnstillers. De ene keer helpt het, soms ook niet. Maar als je niet meer fatsoenlijk een bal kunt raken is het over. Verder wil ik niet te veel kwijt over mijn blessure. Ik wil wel benadrukken dat Stan een geweldige speler is. Ik wens hem het beste in de rest van het tonooi."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer