Sport.be

Andere sporten

België is Europees kampioen hockey

24.08.2019 | Marnick Claes

Belga

Na de wereldtitel is België nu ook Europees kampioen hockey. In de finale versloeg het Spanje opnieuw met 5-0. In de groepsfase van het tornooi won België ook met 5-0 van de Spanjaarden.

Na het tweede kwart waren de Belgische supporters al aan het juichen. België stond 4-0 voor tijdens de rust en leek oppermachtig. Na de rust deden de Red Lions er nog een doelpuntje bij, 5-0. Door deze overwinning is België zeker van een plaats op de Olympische Spelen van volgende jaar in Tokio. 

Oudgediende John-John Dohmen opende in het eerste kwart de score, in een dol tweede kwart diepten Florent Van Aubel, Tom Boon na strafcorner en Emmanuel Stockbroekx verder uit tot 4-0. Uiteindelijk maakte Alexander Hendrickx de 5-0. Ondanks de grote score was doelman Vincent Vanasch van goudwaarde. Vooral bij de strafcorners van Spanje redde hij een paar keer de meubelen voor België. 

In een paar maanden tijd hebben de Red Lions twee grote tornooien gewonnen. Vorig jaar wonnen ze ook al het wereldkampioenschap in India. Door het Europees kampioenschap te winnen, is België nu de topfavoriet voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. 

Voor de Lions was het de derde Europese finale, na 2013 (1-3 nederlaag tegen Duitsland) en 2017 (2-4 nederlaag tegen Nederland). De Belgen kwamen er eerder dus al een paar keer erg dichtbij, maar grepen telkens naast de triomf. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer