Sport.be

Andere sporten

Goffin naar kwartfinales Cincinnati, monsterboete voor Kyrgios

15.08.2019 | Tom Van Aken

Belga

David Goffin (ATP 19) heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Cincinnati. In de derde ronde haalde de Belgische nummer een, zestiende reekshoofd op het Western & Southern Open, het in twee sets van de Fransman Adrian Mannarino (ATP 59).

Het werd 7-6 (8/6) en 6-2 na 1 uur en 37 minuten. Bij de laatste acht neemt Goffin het eerstdaags op tegen de Japanner Yoshihito Nishioka (ATP 77). Die haalde het in de achtste finales in twee sets (7-5 en 6-4) van de Australiër Alex de Minaur (ATP 38).

Deze keer kan de Luikenaar revanche proberen te nemen op Nishioka, die twee weken geleden in Washington bij Goffin voor een start in mineur van het Amerikaanse hardcourtseizoen zorgde. De Japanner bracht toen de stand in de onderlinge confrontaties op 1-1, nadat Goffin het eerste duel in 2016 in Tokio gewonnen had. Onze landgenoot heeft heel wat ATP-punten te verdedigen in Cincinnati: vorig jaar stond hij er nog in de halve finales.

"Met dit resultaat ben ik heel tevreden", aldus Goffin donderdag. "Mijn start van het toernooi was lastig en ik bracht niet mijn beste tennis, maar ik heb de indruk dat ik hoe langer hoe beter word. Dit was met voorsprong mijn beste wedstrijd. Ik voel me scherper. Na het grasseizoen had ik nog even tijd nodig. Het is niet makkelijk om je aan te passen, zeker niet met deze luchtvochtigheid, maar het gaat al veel beter."

De kaarten liggen gunstig voor Goffin na de afzegging van Rafael Nadal (ATP 2) en de uitschakeling van Kei Nishikori (ATP 5) en Alexander Zverev (ATP 6). Wie weet zit er voor de Luikenaar zelfs een allereerste finale in op een ATP 1000-toernooi, maar eerst nog voorbij Nishioka geraken in de kwartfinales.

"Er ligt een mooie kans, dat is duidelijk", weet Goffin. "En ik ga die proberen te grijpen. In Washington verloor ik nog tegen Nishioka, en ik verwacht me opnieuw aan een lastige wedstrijd. We hebben allebei niets te verliezen, maar ik ga proberen om revanche te nemen."

MONSTERBOETE VOOR KYRGIOS

De ATP heeft de Australiër Nick Kyrgios (ATP-27) een boete van 113.000 dollar (101.500) opgelegd voor zijn gedrag tijdens zijn wedstrijd van de tweede ronde in Cincinnati. "Bad boy" Kyrgios wordt gestraft omdat hij zonder toestemming het terrein verliet, obsceniteiten uitte en zijn tegenstander onsportief bejegende. Kyrgios is er met de boete niet vanaf. De ATP opende een onderzoek, wat nog tot een schorsing kan leiden.

In zijn duel tegen de Rus Karen Khachanov (ATP-9) stond Kyrgios halverwege de tweede set recht van zijn stoel en zei hij dat hij aan een plaspauze toe was. De Ierse umpire Fergus Murphy stond die niet toe. Toch vertrok de Australiër, met twee rackets in de hand. Op tv-beelden is te zien dat hij in een gang beide rackets stuk slaat, om vervolgens terug te keren naar het court.

Khachanov won de wedstrijd uiteindelijk met 6-7 (3/7), 7-6 (7/4) en 6-2. Op het einde van de wedstrijd weigerde Kyrgios de umpire, die hij geregeld verbaal bestookte, de hand te schudden. "Je bent een lul", riep de Australiër hem toe, waarop hij zijn schoenen in het publiek gooide en zijn stukgeslagen rackets aan enkele jonge toeschouwers gaf.

Kyrgios, die twee weken geleden in Washington zijn zesde ATP-titel veroverde, zorgt geregeld voor controverse. Drie maanden geleden ontplofte hij in Rome na een gemiste slag. De Australiër trapte daar een flesje weg en kreeg daarvoor een game penalty. Dat voedde zijn woede alleen maar. Hij gooide nadien een stoel op het court om vervolgens het veld te verlaten.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer