Sport.be

Andere sporten

Mertens blij na eerste wedstrijd in Cincinnati

13.08.2019 | Marnick Claes

Belga

In haar openingswedstrijd heeft Elise Mertens gewonnen van de 17-jarige Amerikaanse wildcardspeelster Catherine McNally in twee sets. "Ik denk dat ik een goede wedstrijd gespeeld heb", laat Mertens weten.

Het duurde even voor ze in haar ritme kwam, maar Elise Mertens heeft zonder veel moeite haar eerste wedstrijd op het WTA-tornooi in Cincinnati gewonnen. "In het begin was het wel wat aanpassen. Het court was aan de trage kant en ik kende mij tegenstandster niet zo goed. Omdat ze het onlangs goed deed in Washington, had ik toch een idee van haar kwaliteiten. Ik wist dat ze graag naar het net komt en dus deed ik dat zelf, om haar zo onder druk te zetten. Mijn opslag draaide ook goed. Nadat ik de eerste set gewonnen had, ben ik op mijn elan door kunnen gaan", zegt Mertens. 

Voor een plaats in de volgende ronde zal Mertens spelen tegen de Oekraïnse Elina Svitolina. "Dat is een heel ervaren en complete speelster. Ze kan heel agressief zijn, maar verdedigt ook goed en brengt veel ballen terug. Ik zal in de eerste plaats goed moeten serveren en wil vooral haar forehand aanvallen. Ik ga proberen de positieve elementen uit mijn nederlaag van vorige week tegen Serena Williams naar dit duel mee te nemen", besluit Mertens. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer