Sport.be

Andere sporten

Tom Boonen aan de leiding, maar moet opgeven: 'Ik zou kunnen wenen'

11.08.2019 | Ward Bollen

Belga

Het team van Tom Boonen heeft zondag door motorproblemen moeten opgeven in de 24 uur van Zolder. De Norma met verder Sam Dejonghe en Thomas Piessens reed met nog zes uur te gaan aan de leiding.

Boonen zat achter het stuur toen de motor het begaf en de strijd moest gestaakt worden. Na een brandje moest het trio noodgedwongen forfait geven. De eerste plaats kwam daardoor in handen van de Norma bestuurd door Bert Longin, Stienes Longin, Christoff Corten en de Zwitser Giorgio Maggi. "Dit is verschrikkelijk. Ik zou echt kunnen wenen", reageerde Boonen bij autosportwereld.be.

"We hebben het hele weekend miserie gekend. Ook in het begin van de wedstrijd hadden we ons deel van de pech. Dat konden we oplossen met relatief weinig verlies. Onze achterstand bedroeg tien ronden. De hele nacht hebben we gebokst met het mes tussen de tanden. Ik bouwde daarna een comfortabele voorsprong uit en nu is de motor in brand gevlogen, zonder aanleiding. De motor was al een tijdje niet optimaal, sputterde wat maar gaf wel vermogen. Wat er net gebeurd is, weet ik niet. Het blijft mechanica. Er zal iets duchtig moeten worden nagekeken want dit is heel zwaar."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer