Sport.be

Andere sporten

België verliest twee duels der Lage Landen

10.08.2019 | Marnick Claes

Belga

Vandaag hadden we een dubbele clash tussen de Lage Landen. Zowel in de finale van het WK Korfbal als op het olympisch kwalificatietornooi keken België en Nederland elkaar in de ogen. Jammer verloren onze landgenoten de twee wedstrijden.

België is er niet in geslaagd om het WK korfbal te winnen. De Diamonds gingen in de WK-finale in het Zuid-Afrikaanse Durban met 18-31 onderuit tegen eeuwige rivaal en titelverdediger Nederland. Onze bovenburen waren de hele wedstrijd de betere ploeg. Na het eerste kwart leidde Nederland met 4-9, aan de rust stond het 10-20. Nederland vergrootte zijn voorsprong in het derde kwart (14-25) en kwam ook in de laatste tien minuten niet meer in de problemen. Voor de elfde opeenvolgende keer stonden beide landen tegenover elkaar in de finale van het WK. Sinds het eerste WK in 1978 won Oranje tien van de elf gespeelde edities. België is het enige land dat de Nederlanders kon verslaan in de finale, in 1991 in België.

De Belgische volleybalmannen zijn nog altijd niet zeker van een plaats op de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar. In Rotterdam verloren de Belgen tegen de Nederlanders op het olympisch kwalificatietornooi met 3-0. De setstanden waren 25-22, 25-21 en 25-20. Vrijdag hadden de Red Dragons al met 3-1 het onderspit moeten delven voor de Verenigde Staten. Zondag nemen de Belgen het nog voor de eer tegen Zuid-Korea op. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor Tokio 2020. In januari krijgen de Dragons nog een kans in een Europees kwalificatietoernooi in Berlijn.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer