Sport.be

Andere sporten

Tänak is snelste in shakedown voor Neuville

01.08.2019 | Erik Duchateau

Belga

Ott Tänak (Toyota Yaris WRC) heeft zijn favorietenrol in de Rally van Finland nog wat kracht bijgezet door donderdagochtend de snelste tijd te rijden in de 4,26 km lange shakedown.

De Est was 0,3 seconden sneller dan Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC). Craig Breen (Hyundai i20 Coupe WRC) reed de derde tijd gevolgd door de derde Hyundai, die van Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Coupe WRC).

De Rally van Finland start donderdagavond met een superspecial van 2,31 km. Ott Tänak zette de snelste tijd neer bij zijn derde en laatste passage op de shakedown. "De shakedown was goed. In aanloop van deze wedstrijd hebben we goed getest en reden we de Rally van Estland. Op dit moment ziet het er goed uit. Ik geloof in een leuk weekend maar het zal een grote strijd worden."

"Het was een goede shakedown. Het gevoel met de wagen zit goed. Zondag wil ik voor mijn rechtstreekse titelconcurrenten eindigen. Het zal niet makkelijk zijn maar we gaan er voor", zei Neuville na afloop.

Grégoire Munster reed de achtste tijd in WRC2. De Belg was bij zijn vierde doortocht 5,2 seconden sneller in vergelijking met zijn eerste passage. "Ik ben tevreden over ons werk van deze ochtend. Dit was goed voor ons vertrouwen. Uiteraard is het niet te vergelijken met de technische proeven die ons morgen te wachten staan. Vanavond rijden we een korte klassementsrit. Het is geen typische superspecial waar we met twee wagens tegelijk starten. Het is een technische en smalle klassementsrit in het stadcentrum. Er zijn heel veel boordstenen en haarspeldbochten. Het doel is er ongeschonden uit te geraken. In dat soort ritten kan je meer verliezen dan winnen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer