Sport.be

Andere sporten

Goffin start hardcourtseizoen met nipte nederlaag

01.08.2019 | Michaël Michiels

Belga

David Goffin (ATP 18) heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi in het Amerikaanse Washington (hardcourt) de duimen moeten leggen tegen Yoshihito Nishioka (ATP 77). De Japanner haalde het in 2 uur en 44 minuten met 6-7 (5-7), 6-2, 7-6 (7-5).

Yoshihito Nishioka heeft gestunt op het tennistornooi in de Amerikaanse hoofdstad Washington (ATP-500). De Japanse nummer 77 van de wereld versloeg in de tweede ronde onze landgenoot David Goffin (ATP 18) in drie sets. Na 2 uur en 44 minuten moest La Goff de duimen leggen met 6-7 (5-7), 6-2 en 7-6 (7-5).

Zo begint het hardcourtseizoen van Goffin meteen met een valse noot. Het was zijn eerste wedstrijd sinds die tegen Novak Djokovic (ATP 1) in de kwartfinales op Wimbledon. Nishioka bood heel wat weerwerk en met succes.

Opvallend was dat Goffin vooral sukkelde met zijn opslag. De Luikenaar kon dit nog rechttrekken in de eerste set door de tie-break binnen te halen, maar in de twee volgende sets bleef de opslag haperen. De 23-jarige Japanner profiteerde daar maximaal van en maakte het na bijna drie uur tennis af in de tie-break in de derde set. Helemaal naar het beeld van de wedstrijd maakte Nishioka het af op een opslagbeurt van Goffin.

In de volgende ronde wacht de Japanner een confrontatie met Nick Kyrgios (ATP 52). De Australiër zorgt altijd voor spektakel en staat goed te spelen in Washington. Hij versloeg Gilles Simon (ATP 33) in twee sets met 6-4 en 7-5. De Fransman kreeg maar liefst 24 aces rond de oren.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer