Sport.be

Andere sporten

Plasschaert verdedigt wereldtitel in Japan... maar denkt ook al aan Olympische Spelen

17.07.2019 | Erik Duchateau

Belga

In het Japanse Sakaiminato vindt van 17 tot en met 24 juli het WK Laser Radial zeilen plaats. Emma Plasschaert komt vrijdag voor het eerst op het water. Onze landgenote is de uittredende wereldkampioene en hoopt in Japan haar titel te kunnen verlengen... al is het geen must voor haar.

Een nieuwe wereldtitel is geen evidentie. Plasschaert moet 110 zeilsters uit 49 verschillende landen achter zich laten om opnieuw op het hoogste schavotje te mogen plaatsnemen. Eerder dit jaar behaalde Plasschaert brons op het EK in Porto. Het WK is uiteraard belangrijk voor Plasschaert, maar niet het belangrijkste dit jaar...

"Het olympische test-event volgende maand in Enoshima is veel belangrijker voor mij", zegt Plasschaert in Het Nieuwsblad. Onze landgenote droomt van de olympische titel, die volgend jaar in Enoshima, nabij Tokio, te verdienen valt. "In augustus wil ik in Enoshima aan de andere landen laten zien dat ik er sta op één jaar van de Spelen. Ook al is het een pure voorbereidingswedstrijd."

Dat het WK ook in Japan plaatsvindt - Sakaiminato ligt op 600 km van Tokio - is puur toeval. En het is niet zo dat Plasschaert totaal geen ambitie heeft op dat WK. "Ik heb mijn olympisch ticket al beet. Ik kan dus wat meer risico's nemen, enkele dingen uittesten. Het WK is nog altijd een wedstrijd met cachet. Ik start dus niet om slecht te zeilen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer