Sport.be

Andere sporten

Goffin boekt tien plaatsen winst

24.06.2019 | Erik Duchateau

Belga

David Goffin boekt tien plaatsen winst op de maandag gepubliceerde nieuwe ATP-ranking. Daags na de finale op het ATP-tornooi in het Duitse Halle is de Luikenaar terug te vinden op de 23ste plaats.

In de finale ging Goffin zondag met 7-6 (7/2) en 6-1 onderuit tegen de Zwitser Roger Federer, die de nummer 3 van de wereld blijft. De Serviër Novak Djokovic voert nog steeds de ranking aan, voor de Spanjaard Rafael Nadal. Na Roland Garros tuimelde Goffin voor het eerst sinds september 2014 uit de top-30. 

De Spanjaard Feliciano Lopez gaat 60 plaatsen vooruit op de ranglijst na zijn eindzege op het tornooi van Queen's. Hij is nu 53ste. Wat verderop is er winst voor finalist op het Challenger-tornooi in Blois Kimmer Coppejans (146dye, +19), Ruben Bemelmans (171ste, +4) en Steve Darcis (230ste, +5). Arthur De Greef moet 29 plaatsen inleveren en is 212de.

Kimmer Coppejans, Ruben Bemelmans en Arthur De Greef nemen deze week deel aan de kwalificaties voor Wimbledon, het derde grandslamtornooi van het seizoen.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer