Sport.be

Andere sporten

Casse zorgt voor judogoud in Minsk

23.06.2019 | Niels Dirkx

Belga

Judoka Matthias Casse heeft zondag de gouden medaille veroverd in de klasse tot 81kg op het EK judo, dat in Minsk plaatsvindt tijdens de Europese Spelen.

In de finale haalde Casse (IJF 4) het met waza-ari van de Bulgaar Ivaylo Ivanov (IJF 12), die op het EK van 2016 brons behaalde. Zo zorgde hij voor het vijfde Belgische eremetaal in de Wit-Russische hoofdstad. Zaterdag bezorgde Jorre Verstraeten België brons in de categorie tot 60 kg. De overige drie medailles kwamen op naam van de acrogymploeg, die uitpakte met twee keer goud en één keer zilver.

Casse versloeg de Italiaan Christian Parlati (IJF 23) met ippon en vervolgens de Zweed Robin Pacek (IJF 39) met waza-ari. In de kwartfinales klopte Casse de Duitser Alexander Wieczerzak (IJF 19), de wereldkampioen van 2017 en goed voor brons op het WK vorig jaar, met een golden score in de verlengingen. Enkel de Georgiër Luka Maisuradze (IJF 28) kon onze landgenoot nog uit de finale houden. De kamp werd een nagelbijter, in de Golden Score haalde Casse het uiteindelijk met ippon.

Sami Chouchi strandde eerder op zondag in de achtste finales. Chouchi, die vorig jaar op het EK in Tel Aviv zilver veroverde, pakte met ippon de scalp van de Spanjaard Jose Maria Mendiola Izquieta (IJF 69). In de achtste finales bleek Attila Ungvari (IJF 32) te sterk, de Hongaar haalde het in de Golden Score.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer