Sport.be

Andere sporten

Red Lions vernederen Duitsland, Panthers onderuit

12.06.2019 | Ward Bollen

Belga

De Belgische hockeymannen hebben woensdag hun elfde wedstrijd in de Hockey Pro League met ongeziene cijfers gewonnen. De Red Lions haalden in Krefeld met 0-8 uit tegen Duitsland (FIH 6).

Alexander Hendrickx (20.) opende op strafcorner de score, waarna Sebastien Dockier (22.) verdubbelde. Toen diezelfde Dockier (30.) er even nadien 0-3 van maakte, was de partij gespeeld. Hendrickx (45.) diepte met een nieuwe strafcorner uit tot 0-4. Tom Boon (52., strafcorner), Cédric Charlier (53. en 55.) en Victor Wegnez (55.) maakten nadien de vernedering ongezien voor de thuisploeg.

België (FIH 1) staat in de stand op de tweede plaats met 22 punten. Australië voert de lijst aan met een punt meer en een partij minder. Nu wachten voor de Lions nog thuismatchen tegen Nieuw-Zeeland (FIH 8, 16 juni), Australië (FIH 2, 19 juni) en Argentinië (FIH 4, 23 juni). Een plaats in de top vier levert een ticket voor de finaleronde van de Pro League in Amstelveen op.

PANTHERS MOGEN FINAL FOUR ZO GOED ALS VERGETEN

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 13) verloren dan weer in Krefeld met 2-1 tegen Duitsland (FIH 5). Daardoor wordt een plek in de Final Four wel erg lastig.

Ambre Ballenghien (4.) bracht de Belgen vroeg voor op strafcorner. De Panthers hielden lang stand, maar zagen Lorenz (51.) toch de 1-1 netten. Duitsland putte hieruit vertrouwen, en Maertens (56.) draaide nadien de rollen helemaal om. Voor de ploeg van bondscoach Niels Thijssen was het de zesde nederlaag in de Hockey Pro League.

In het klassement blijven de Panthers wel vijfde (18 ptn). De top vier plaatst zich voor de Final Four eind juni in Amstelveen. Duitsland (26 ptn), op de vierde stek, heeft een aanzienlijke voorsprong op de Belgen. Over de Duitsers springen lijkt, met nog drie partijen te gaan, alleen op papier nog mogelijk. Er volgen voor België nog duels thuis tegen Nieuw-Zeeland (FIH 6, 16 juni), Australië (FIH 3, 19 juni) en Argentinië (FIH 4, 23 juni).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer