Sport.be

Andere sporten

Red Dragons verliezen voor de tweede dag op rij van Tunesië

19.05.2019 | Tom Van Aken

Belga

De Belgische volleybalmannen hebben voor de tweede dag op rij een vriendschappelijke interland verloren tegen Tunesië.

Net als zaterdag werd het 2-3 (23-25; 23-25; 25-17; 25-18; 15-17) voor de Noord-Afrikanen. De Red Dragons speelden opnieuw met een experimenteel team.

Bondscoach Brecht Van Kerckhove zag zijn team beter presteren dan gisteren. "We speelden beter en hadden een betere mindset", legde hij na afloop uit. "Er was meer wilskracht waardoor we elke set voorkwamen. Door een goede servicedruk kon Tunesië dat overwicht overnemen."

"Het waren heel interessante wedstrijden waaruit we heel wat leerden. Ik verwacht dat de tegenstanders in de European Golden League van een gelijkaardig niveau zullen zijn. Dat maakt dat we heel wat kunnen meepikken om klaar te zijn voor zondag."

De Red Dragons spelen in de European Golden League tegen Slovakije, Turkije en Letland. Op 26 en 29 mei spelen ze in Paleis 21 op de Heizel tegen respectievelijk Slovakije en Turkije. Op 8 juni wacht in Kortrijk Letland. De uitwedstrijden staan op 1 juni (in Letland), 12 juni (in Turkije) en 15 juni (in Slovakije) op het programma.

België speelde met: Kindt 20, Grobelny 7, Vandeweyer 5, Cosemans 2, D'Heer 12, Thys 9; libero: Verstraete en Dumont. Kwamen in: Stuer, Peters 13, Hofmans 2, Van Hoyweghen, Abinet.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer