Sport.be

Andere sporten

Golden State op 1 zege van NBA-finale

19.05.2019 | Ward Bollen

Belga

Golden State Warriors heeft nog maar één zege nodig om voor het vijfde jaar op rij de grote finale van de NBA te bereiken. De regerende kampioen won ook het derde duel met Portland Trail Blazers.

Het leidt daardoor met 3-0 in de eindstrijd van de Western Conference. Net als in de tweede wedstrijd knokten de Warriors zich terug na een achterstand en wonnen deze keer met 110-99.

Trail Blazers had aanvankelijk het initiatief in hun eerste thuiswedstrijd in deze best-of-sevenserie. De club uit Portland nam een maximale voorsprong van 18 punten, maar in het derde quarter kwamen de Warriors op stoom. De ploeg uit Californië trok het duel in het laatste quarter volledig naar zich toe. Vedette Stephen Curry kwam tot 36 punten, Draymond Green was met 20 punten, 13 rebounds en 12 assists ook van grote waarde.

Maandagavond is de vierde en mogelijk al beslissende wedstrijd, weer in Portland. Als de Warriors dan opnieuw winnen, staan ze voor het vijfde jaar op rij in de finale. In 2015, 2017 en 2018 waren ze daarin te sterk voor de Cleveland Cavaliers. Die ploeg van LeBron James, de superster van de NBA die vorig jaar overstapte naar Los Angeles Lakers, wist in 2016 de hegemonie van de Warriors even te doorbreken.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer