Sport.be

Andere sporten

Minnen: 'Uit dit soort matchen kan ik veel leren'

25.04.2019 | Erik Duchateau

Belga

Greet Minnen kon woensdagavond niet stunten tegen Petra Kvitova op het WTA-tornooi van Stuttgart. De nummer 192 van de wereld leed een logische 6-1, 6-4 nederlaag tegen de tweevoudig Wimbledon-kampioene.

"Het was een superervaring. Ik hoop dat er nog volgen", zei Minnen na afloop. De 21-jarige vriendin van Alison Van Uytvanck knokte zich via de kwalificaties op de hoofdtabel. Daar veroverde ze dinsdag de scalp van Dominika Cibulkova (WTA 33). Maar Kvitova bleek een maatje te groot.

"Het was de eerste keer dat ik in mijn carrière tegen een opponente van dat niveau stond. Ze is derde op de wereldranking als ik mij niet vergis. En het was echt heel leuk tegen haar te spelen! In de eerste set was ze heel sterk. Ik was wat nerveus en het ging een beetje snel. Ze deed me veel pijn met haar eerste ballen. Maar ik kon mij goed herpakken en speelde een goeie tweede set. Jammer van het spel bij 4-4, waar ik terugkom van 0-40, maar toch mijn service niet kon vasthouden voor 5-4. Maar goed, daar speelde ook ervaring een rol."

Voor Minnen was Stuttgart pas het tweede WTA-tornooi waar ze de hoofdtabel bereikte. Begin januari haalde ze in het Australische Hobart de kwartfinales. "Ik ben heel tevreden over het spelniveau dat ik heb gehaald. Uit dit soort matchen kan ik veel leren", besloot ze.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer