Sport.be

Andere sporten

Toronto, Philadelphia en Portland naar halve finales

24.04.2019 | Erik Duchateau

Belga

Toronto en Philadelphia hebben zich geplaatst voor de halve finales van de play-offs in de Eastern Conference van de NBA. In het westen bemachtigde Portland een plek bij de laatste vier.

Toronto haalde het dinsdag in de vijfde match van de kwartfinales tegen Orlando met 115-96. Kawhi Leonard (27 punten) en Pascal Siakam (24 punten) blonken uit bij het Canadese team. Door de zege klommen de Raptors op een onoverbrugbare 4-1 voorsprong. Tegenstander in de halve finales is Philadelphia, dat het van Brooklyn haalde met 122-100. Joel Embiid loodste zijn team met 23 punten naar de zege. Philadelphia wint de ontmoeting met Brooklyn 4-1. In de andere halve finale in het oosten kijken Milwaukee en Boston mekaar in de ogen.

In het westen stelde Portland zijn plaats in de halve eindstrijd veilig. De Trail Blazers klopten Oklahoma City met 118-115 en konden daarbij rekenen op een ijzersterke Damian Lillard. De Amerikaan liet 50 punten optekenenĀ en scoorde in de slotseconde vanop tien meter een driepunter waardoor zijn team aan het langste eind trok. Na vijf duels heeft Portland de buit binnen met 4-1. Portland neemt het in de halve finales op tegen Denver of San Antonio. Tussen beide teams staat het 3-2. De Nuggets wonnen dinsdag de vijfde partij met 108-90.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer