Sport.be

Andere sporten

Brecel out na langste frame uit WK-geschiedenis

22.04.2019 | Erik Duchateau

Belga

Luca Brecel (WS-14) is er weer niet in geslaagd zich voor de achtste finales van het WK snooker te plaatsen. In het Crucible Theatre in Sheffield moest de 24-jarige Limburger zondag in de eerste ronde met 10-9 de duimen leggen tegen de Engelsman Gary Wilson (WS-32).

Ook bij drie vorige deelnames ging Brecel er telkens in de eerste ronde uit. Het overkwam hem al in 2012, 2017 en 2018. Wilson neemt het in de achtste finales (best of 25) op tegen Mark Selby (WS-2) of de Chinees Zhao Xintong (WS-67).

Zaterdag had Brecel in de eerste sessie een 4-5 voorsprong genomen, zondag liep hij via breaks van 96 en 70 nog tot 5-7 uit, maar vervolgens won de 33-jarige Wilson met breaks van 106, 85 en 55 vier frames op rij, om tot op één frame van de zege te komen. Brecel sleepte alsnog een beslissend negentiende frame uit de brand. Dat werd een zenuwslopend tactisch steekspel, waarin Wilson uiteindelijk de bovenhand haalde.

Dat laatste frame was het langste frame op een wereldkampioenschap snooker, sinds dat in het Crucible Theatre van Sheffield gespeeld wordt (sinds 1977). Pas na 1 uur, 19 minuten en 31 seconden trok Wilson aan het langste eind.

Het vorige record werd met meer dan drie minuten gebroken. Dat record stond op naam van Mark Selby en de Hongkonger Marco Fu, die in 2016 in hun halve finale 1 uur, 16 minuten en 11 seconden over één frame deden.

"Toch geweldig dat ik een record heb", reageerde Brecel sarcastisch. "Hij overleeft het wel", meende Wilson. "Hij heeft me net de hand geschud en complementeerde me met de manier waarop ik uit een paar safety's ontsnapte. Hij is een geweldige gast. Ik weet niet of ik even vriendelijk zou kunnen zijn, vijf minuten na zo'n nederlaag."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer