Sport.be

Andere sporten

Mertens : 'Ik maakte te veel fouten'

25.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Op het WTA tornooi in Miami is Elise Mertens al uitgeschakeld in de derde ronde. De Tsjechische Vondrousova was te sterk voor de Limburgse.

Elise Mertens verloor tegen de 19-jarige Vondrousova met 6-4 en 7-6 (7/1). "Het was een moeilijke match. Zij is in vorm. In Indian Wells speelde ze al heel goed. Ze maakte weinig foutjes. Het was aan mij om de match in handen te nemen, de balwisselingen te leiden en op zoek te gaan naar de punten, maar ik heb niet goed opgeslagen en maakte te veel fouten. Tegen een linkshandige moet je het anders aanpakken maar ik vond het geen nadeel voor mij. Ik had misschien iets meer naar het net moeten komen, maar ik heb vooral te veel fouten gemaakt", zegt Mertens. 

Na haar winst op het tornooi in Doha heeft Mertens moeite om te winnen in het enkelspel. In het dubbelspel gaat het wel vlot bij Mertens. "Er is niet een specifiek ding dat veranderd is. Het is gewoon niet eenvoudig alle wedstrijden te winnen. Het huidige niveau in het vrouwentennis is heel hoog. Je moet elke wedstrijd top zijn als je wil winnen", besluit Mertens. 


In de derde ronde is naast Mertens ook titelverdedigster Sloane Stephens gesneuveld. De Amerikaanse titelverdedigster verloor met 6-3 en 6-2 van de Duitse Tatjana Maria. In de volgende ronde komt Maria uit tegen de Vondrousova. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer