Sport.be

Andere sporten

Derwael pakt goud in Doha

22.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Op de brug met ongelijke leggers heeft Nina Derwael goud gepakt op de Wereldbekermanche in Doha. In de finale op de grond kon Jonathan Vrolix de zesde plaats veroveren.

Nina Derwael heeft nogmaals getoond dat ze onklopbaar is op de brug met ongelijke leggers. In de wereldbekermanche in Doha was ze beter dan de Chinese Fan Yilin en de Russische Anastasiia Iliankova. De 18-jarige Derwael haalde het op de brug met ongelijke leggers met een score van 15.033.

De wereldkampioene en tweevoudig Europees kampioene op de brug met ongelijke leggers begint zo sterk aan 2019. De Wereldbekermanche in Doha was immers haar eerste competitie van het seizoen. De brug met ongelijke leggers is niet het enige instrument dat de Limburgse zal beklimmen. Morgen heeft ze ook nog de finale op de balk. 

Bij de mannen heeft Jonathan Vrolix een zesde plaats kunnen vaststellen. Voor zijn grondoefening haalde hij een score van 14.033 punten. De winnaar, Alexander Shatilov, behaalde een score van 14.633. Zo bleef de IsraeliĆ«r voor de Spanjaard Rayderley Zapata,14,433, en de Filipijn Carlos Edriel Yulo,14,266.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer