Sport.be

Andere sporten

België wint 67 medailles

22.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Op de Special Olympics Zomerspelen in Abu Dhabi heeft de Belgische delegatie in totaal 67 medailles mee naar huis gepakt.

24 keer goud, 21 keer zilver en 22 keer brons. Dat is de balans voor de Belgische delegatie na de Special Olympics in Abu Dhabi. 80 atleten in veertien disciplines vertegenwoordigen onze Belgische driekleur met succes. "We zijn vertrokken als een solide en goed voorbereid Belgisch team. Het heeft zijn resultaten opgeleverd in een schitterende medaillewinst, maar zeker ook in sportsmanship en een geweldige teamspirit", stelt delegatieleider Eddy Beckers.

Zehra Sayin, de CEO van Special Olympics Belgium dankt de vele medailles aan de mentaliteit van de sporters en de steun van de supporters. "We blonken uit in de competities dankzij de vastberadenheid van onze atleten, de aanwezigheid van onze families, en ook het enthousiasme en de steun van onze fans", vult Zehra Sayin aan. "Voor een klein land waren we een grote delegatie met hoge verwachtingen en nu staan we hier terug met zoveel prachtige medailles. Bedankt aan alle atleten dat we deze momenten van fierheid konden beleven."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer