Sport.be

Andere sporten

Herakles en Dragons zeker van kwartfinales

18.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Dragons, met 1-2 gewonnen van Braxgata in poule A, en Herakles, dat Daring klopte met 2-3 in poule B, hebben zondag op 14de speeldag van de Audi Hockey League de laatste vrije plaatsen in de kwartfinales ingenomen.

Eerder wisten Racing, Orée en Beerschot (poule A) en Waterloo, Léopold en Gent (poule B) zich al te verzekeren van een plaats in de kwartfinales. De kwartfinales zullen plaatsvinden op 14 en 28 april. De halve finales volgen op 3 en 5 mei en de finales zijn voorzien voor 11 en 12 mei.

De spanning was te snijden in Boom, waar Braxgata voor haar laatste kans op kwartfinales stond. De Dragons konden zich van hun kant met een overwinning verzekeren van de play-offs en deden dit door met 1-2 te winnen. De doelpunten van de Dragons werden gemaakt door Florent Van Aubel (20.) en Tommy Willems (40.), Tanguy Clement (38.) maakte het enige doelpunt voor Braxgata. In Molenbeek ging Herakles met 2-3 winnen.

Bovenaan het klassement in poule B namen de Waterloo Ducks makkelijk de maat van Gent, 1-5. Racing en Orée speelden 2-2 gelijk in poule A, Racing behoudt zo 3 punten voorsprong met nog twee matchen te gaan.

Als de stand niet meer verandert, zien de kwartfinales er als volgt uit: Waterloo Ducks-Dragons, Racing-Herakles, Gent-Orée, Léopold-Beerschot. Antwerp, dat 1-2 onderuit ging tegen Beerschot, en White Star, dat een 0-8 pandoering kreeg van Léopold, blijven de laatsten in hun poule en krijgen de moeilijke taak om de degradatie te vermijden in de play-downs tegen Braxgata en Daring.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer