Sport.be

Andere sporten

Thiem is de beste op Indian Wells

18.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Dominic Thiem heeft het prestigieuze tennistoernooi Indian Wells op zijn naam geschreven. In de finale was hij beter dan de Zwitserse legende Roger Federer.

De Oostenrijker Dominic Thiem mag zegevieren. Gisteren versloeg hij Roger Federer in de finale van Indian Wells. "Het is een beetje irreëel wat er de voorbije tien dagen is gebeurd. Toen ik hier aankwam, was ik niet in vorm en nu ben ik de kampioen van Indian Wells. Het is ongelofelijk dat ik net de mooiste titel uit mijn carrière heb behaald. Roger Federer verslaan is speciaal want hij is een legende in deze sport. Voor ons jongeren is het een voorrecht tegen hem te spelen. Ik hoop dat hij nog enkele jaren verder doet."

Federer was niet al te ontgoocheld na zijn verlies in de finale. "Het is moeilijk te zeggen waarom ik deze finale niet heb gewonnen. Het hing vandaag af van details", reageerde Federer. "Hij speelde iets beter wanneer het nodig was, maar ik vind niet dat ik vandaag slecht heb gespeeld. Ik ben niet al te ontgoocheld. Het belangrijkste voor mij is te weten dat ik de laatste tijd veel heb gespeeld en dat ik er fysiek sta. Ik speel goed en trek met een goeie vorm naar Miami."

Bij de vrouwen won Bianca Andreescu het Indian Wells toernooi. De achttienjarige Canadese versloeg de Duitse Angelique Kerber in de finale. Elise Mertens won het dubbelspel op Indian Wells samen met de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer