Sport.be

Andere sporten

Thiem speelt finale tegen uitgeruste Federer

16.03.2019 | Tom Van Aken

Belga

Dominic Thiem heeft zich geplaatst voor de finale van het ATP Masters 1.000-tornooi in Indian Wells. Hij staat in de eindstrijd tegenover Roger Federer die zijn finaleticket cadeau kreeg.

Rafael Nadal (ATP 2) gaf forfait voor zijn halve finale tegen Federer (ATP 4). De Spanjaard sukkelt met een blessure aan de rechterknie. Nadal liep de blessure vrijdag op in zijn kwartfinale tegen de Rus Karen Khachanov (ATP 13), die hij met tweemaal 7-6 (7/2) uitschakelde. "Ik warmde vandaag op en voelde dat mijn knie niet goed genoeg was om op dit niveau aan te treden", verklaarde Nadal zaterdag.

"Het is moeilijk voor mij om al deze zaken die ik in mijn carrière meemaak te aanvaarden. Soms ben ik triest omdat ik in het nadeel ben in vergelijking met mijn opponenten." Nadal en Federer zouden het voor de 39e keer opnemen tegen elkaar. Nadal leidt met 23-15 in de onderlinge duels.

Federer staat zo zonder te spelen in de finale. De Zwitser kan het toernooi van Indian Wells een zesde keer winnen, na 2004, 2005, 2006, 2012 en 2017. In de tweede halve finale stond de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) tegenover de Canadees Milos Raonic (ATP 14). De twee eerste sets eindigden op een tiebreak. Thiem won de eerste, Raonic de tweede. In de derde set was het opnieuw Thiem die zich de beste toonde. Na 2u34 was hij zeker van zijn plaats in de finale. Thiem en Federer stonden al vier keer tegenover elkaar, ze wonnen elk twee keer.


Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer