Sport.be

Andere sporten

Mythische Boat Race heeft voor het eerst Belg aan boord

14.03.2019 | Tom Van Aken

Twitter

Voor het eerst zal een landgenoot deelnemen aan de jaarlijkse Boat Race tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge. De 23-jarige Augustin Wambersie kreeg een plaats in de achtkoppige selectie van de "Dark Blues" van Oxford University.

Onze landgenoot neemt de belangrijke positie van de slag in bij de "Dark Blues". Die neemt net voor de stuurman plaats en bepaalt het tempo en het ritme. Wambersie volgt een ingenieursopleiding aan het St Catherine's College op de Universiteit van Oxford.

Hij vertegenwoordigde ons land op het WK voor junioren (U18) van 2014 in Hamburg. Met Niels Van Zandweghe, Ruben Claeys en Ward Lauwers, die nog steeds voor Belgiƫ roeien, eindigde Wambersie op de zevende plaats. Sindsdien focuste Wambersie, die opgroeide in Braziliƫ, zich op zijn studies. Roeien was echter nooit ver weg. Zo was hij vorig jaar nog kapitein van het roeiteam van Princeton.

De Boat Race is 6,8 kilometer lang en speelt zich af tussen Putney en Morlake. Het duel tussen de twee universiteiten vindt al plaats sinds 1829. Cambrigde bouwde met de zege van vorig jaar zijn voorsprong uit tot 83-80.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer