Sport.be

Andere sporten

Mertens bijt opnieuw in het (woestijn)zand tegen Chinese kwelduivel

10.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

Elise Mertens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het WTA-tornooi van Indian Wells. In de derde ronde in de Amerikaanse woestijn ging onze landgenote er in drie sets uit tegen de Chinese Qiang Wang.

Qiang Wang (WTA 18) klopte Elise Mertens (WTA 16) met 7-6 (7/4), 6-7 (4/7) en 6-3 na 2 uur en 53 minuten. Ook vorig jaar bleek de partij tegen Qiang Wang het eindstation voor Mertens op het prestigieuze tornooi van Indian Wells. Toen was de Chinese in de tweede ronde te sterk. In drie onderlinge partijen kon onze landgenote nog geen enkele keer winnen.

Eerder sneuvelden Alison Van Uytvanck (WTA 51) en Kirsten Flipkens (WTA 56) al in de tweede ronde. Van Uytvanck ging er zaterdag in twee sets (6-4 en 6-1) uit tegen de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 23). Flipkens verloor even voordien in twee sets van de Amerikaanse Danielle Collins (WTA 25).

Ysaline Bonaventure (WTA 144) zorgde zaterdag dan weer voor de verrassing door zich te plaatsen voor de derde ronde. In de tweede ronde haalde de 24-jarige Bonaventure, die uit de kwalificaties komt, het verrassend in drie sets van het Kroatische 28ste reekshoofd Donna Vekic (WTA 26). Zij is de enige Belgische die overblijft op de hoofdtabel in Indian Wells.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer