Sport.be

Andere sporten

Antwerp Giants pakken de beker

10.03.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Antwerp Giants mogen hun derde basketbalbeker (na 2000 en 2007) in hun trofeeënkast plaatsen, hun eerste prijs in twaalf jaar. In de finale in Vorst Nationaal haalde het team van Roel Moors het met 70-76 van Oostende, dat naast een zevende beker op rij grijpt.

Na twee overtuigende competitiezeges (88-63 en 44-82) tegen de Antwerp Giants kon Oostende niet doorgaan op dat elan. De landskampioen keek na het eerste quarter tegen een 12-20 achterstand aan. Daarna kwam de kustploeg terug tot 25-26, maar met de rust in zicht liepen de Antwerp Giants opnieuw uit, tot 28-39.

Coach Dario Gjergja zag tot zijn ontzetting hoe de defensief sterke Giants ook het derde quarter (13-16) naar zich toe trokken. Oostende stapelde de slordigheden op. Ook in het slotquarter gaven Djordjevic en co nooit de indruk de wedstrijd naar hun hand te kunnen zetten, al knabbelden ze wel nog aan de achterstand.

Oostende verzuimde zo de beker een twintigste keer te winnen, terwijl de Antwerpse fans mochten vieren. De Antwerp Giants konden rekenen op een ijzersterke Ismael Bako, goed voor 17 punten. Tyler Kalinoski gooide 15 punten door de korf. Bij Oostende blonk Loïc Schwartz uit met 21 punten.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer