Sport.be

Andere sporten

Stevige openingswedstrijd voor Flipkens

05.03.2019 | Marnick Claes

Belga

Kirsten Flipkens (WTA 56) zal in de eerste ronde van het toernooi Indian Wells tegen de Canadese Eugenie Bouchard (WTA 73) spelen. Dit is de eerste keer dat de dames elkaar in de ogen kijken.

Op het WTA-toernooi van Boedapest, waar Alison Van Uytvanck de beker de lucht in stak, moest Flipkens nog forfait geven wegens ziekte. Nu staat ze in de eerste ronde van van het WTA-toernooi Indian Wells tegenover de Canadese Eugenie Bouchard. De 25-jarige Bouchard kende in 2014 een topjaar met een finale op Wimbledon en halve finales op de Australian Open en Roland Garros. De Canadese bereikte de vijfde plaats op de wereldranglijst maar daarna kon ze haar wonderseizoen nooit meer bevestigen. 

Alison Van Uytvanck (WTA 51) speelt ook op Indian Wells en ontmoet in de eerste ronde Alison Riske (WTA 46). In 2013 won Riske hun enige ontmoeting op het grastoernooi van Nottingham. Elise Mertens is reekshoofd en moet niet spelen in de eerste ronde. In de tweede ronde moet ze tegen de winnaar van het duel tussen de Servische Aleksandra Krunic (WTA 57) en de Amerikaanse wildcard Amanda Anisimova (WTA 67).


Yanina Wickmayer (WTA 133) en Ysaline Bonaventure (WTA 144) kunnen zich nog plaatsen voor de hoofdtabel, maar moeten zich nog door de voorronde knokken. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer