Sport.be

Andere sporten

Kareem Abdul-Jabbar haalt bijna drie miljoen op voor goede doel

04.03.2019 | Marnick Claes

Belga

De Amerikaanse basketlegende Kareem Abdul-Jabbar heeft zijn goed hart laten zien. Hij veilde 234 voorwerpen uit zijn prijzenkast. Uiteindelijk bracht het 2,6 miljoen euro op voor het goede doel.

Kareem Abdul-Jabbar, de beste schutter uit de geschiedenis van de NBA, heeft 234 voorwerpen uit zijn rijke carrière verkocht. Het bedrag dat hij inzamelde, kwam uit op 2,6 miljoen euro. Het geld gaat naar de Skyhook-Foundation van Abdul-Jabbar. Deze organisatie zet zich in voor minderbedeelde kinderen in Los Angeles. "Als ik moet kiezen tussen het tentoon laten stellen van mijn trofeeën in een kamer en kinderen de kans bieden hun leven te veranderen, is de knoop snel doorgehakt", zegt Kareem Abdul-Jabbar. 

Het meest waardevolle object was de imposante ring die hij kreeg voor de titel van 1987. Die bracht bijna 400.000 dollar op. De wedstrijdbal van zijn laatste match in het reguliere seizoen, in 1989, wisselde voor 270.000 dollar van eigenaar. Drie van zijn zes trofeeën voor beste speler (MVP) brachten elk 120.000 dollar in het laatje. 

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer