Sport.be

Andere sporten

Mertens en Goffin gaan voor de bijl in derde ronde

19.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Zowel Elise Mertens als David Goffin hebben de derde ronde van de Australian Open niet overleefd. Daarmee zijn alle Belgische vertegenwoordigers in het enkelspel uitgeschakeld in Melbourne. Goffin liet na afloop optekenen dat hij verstek zal geven voor de Davis Cup.

Elise Mertens (WTA 14) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales. Ze verloor in twee korte sets van de Amerikaanse Madison Keys (WTA 17): 6-3 en 6-2 na 1 uur en 13 minuten. Vorig jaar was Mertens nog goed was voor een plaats in de halve finales.

Vooraf was echter al duidelijk dat het niet makkelijk zou worden tegen Keys, die het enige vorige onderlinge duel al in haar voordeel afgesloten had. Dat was anderhalf jaar geleden op de US Open. De Limburgse leek klaar voor een revanche, maar in de eerste set liet ze het echter al liggen door zeven breakballen onbenut te laten, Keys had aan één break genoeg om de set met 6-3 binnen te halen.

In set 2 kwam onze landgenote 1-2 voor, maar een agressieve Keys liet daarna geen enkel game meer liggen en haalde het uiteindelijk verdiend met 6-2. In de achtste finales wacht voor Keys nu een duel met de Oekraïense Elina Svitolina (WTA 7). Het zesde reekshoofd was in haar derde ronde in drie sets (4-6, 6-4 en 7-5) te sterk voor de Chinese Shuai Zhang (WTA 42).

GOFFIN: 'MEDVEDEV WAS STERKER'

David Goffin (ATP 22) moest in de derde ronde zijn meerdere erkennen in de Rus Daniil Medvedev (ATP 19). Onze landgenoot verloor met 6-2, 7-6 (7/3) en 6-3. De wedstrijd duurde 2 uur en 3 minuten. Het was voor het eerst dat Goffin (28) en Medvedev (22) het tegen elkaar opnamen.

Medvedev was één van de revelaties van vorig seizoen. Hij won toen de tornooien van Sydney, Winston-Salem en Tokio. De Moskoviet bereikte vorig jaar de derde ronde van Wimbledon en de US Open. Deze keer haalt hij dus al zeker de achtste finales in Melbourne, waar hij het opneemt tegen 's werelds nummer 1 Novak Djokovic (ATP 1), die in vier sets won van de Canadees Denis Shapovalov (ATP 27).

"Ik had het moeilijk om oplossingen te vinden. Ik heb alles gegeven, maar hij was gewoon sterker", gaf Goffin na de wedstrijd toe. "Ik ben slecht aan de wedstrijd begonnen, de court voelde trager aan dan die van twee dagen geleden. Vanaf het begin had ik het moeilijk. Hij speelde ver achter de achterlijn en leverde constant lage ballen vlak over het net af. Ik moest dus agressief zijn op elk punt."

"In de tweede set was er mogelijkheid om de wedstrijd te doen kantelen, maar ik snap niet hoe hij het fysiek bleef volhouden. Hij bleef strak serveren en won zo de tiebreak." Een vroegtijdige exit, maar toch verlaat Goffin het Australian Open met opgeheven hoofd en een positief gevoel. "Ik ben al blij dat ik geen pijn meer heb aan mijn arm", glimlachte de Luikenaar. "Nu kan ik me helemaal op mijn tennis concentreren en niet meer op het fysieke aspect ervan."

GEEN DAVIS CUP

Goffin liet ook nog optekenen dat hij verstek geeft voor de kwalificatieronde van de Davis Cup, die van 1 tot 3 februari in Brazilië gespeeld wordt. "Ik speel niet in de Davis Cup. Nu keer ik terug naar België en daarna volgen de tornooien van Montpellier, Rotterdam en Marseille. Ik heb er een tijdlang over nagedacht en met mijn arm zou het zeker niet ideaal zijn. Voor het vertrek naar Doha voelde ik nog steeds pijn. Brazilië is een verre reis en bovendien moeilijk in te plannen. Ik verkies dus rust en een terugkeer naar Europa", bekende Goffin. "Ik heb Johan (Van Herck) geregeld aan de lijn, want de andere spelers willen ook graag duidelijkheid in functie van hun programma."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer