Sport.be

Andere sporten

Goffin doet nu al beter dan vorig jaar in Melbourne

17.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Op de Australian Open in Melbourne heeft David Goffin zich na een viersetter tegen de Roemeen Marius Copil geplaatst voor de derde ronde.

Op Court N.7 had Goffin (ATP 22) de handen vol met de 28-jarige Roemeen Marius Copil (ATP 60). Na een uitschuiver in set 1 wist Goffin de drie volgende sets telkens te winnen: 5-7, 7-5, 6-2 en 6-4 na 2 uur en 42 minuten.

Het was het tweede duel tussen beide spelers, Goffin trok in 2016 op het ATP-tornooi in Antwerpen al eens aan het langste eind. Bovendien kon de stevige Roemeen (1m93 en 87kg) zich nog nooit plaatsen voor een derde ronde op een grandslamtornooi en was het nog maar de tweede keer dat hij een wedstrijd in de tweede ronde mocht afwerken.

De tegenstander in de derde ronde zal waarschijnlijk van een ander kaliber zijn. Daarin neemt de Belgische nummer 1 het immers op tegen de winnaar van het duel tussen de Rus Daniil Medvedev (ATP 19) en de Amerikaan Ryan Harrison (ATP 83) voor een stek in de achtste finales.

In elk geval doet het Goffin al beter dan vorig jaar, toen hij in de tweede ronde werd uitgeschakeld in Melbourne. Zijn beste resultaat op de Australian Open is een kwartfinale in 2017.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer