Sport.be

Andere sporten

Mertens in derde ronde tegen ex-pupil van haar coach

17.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open in Melbourne, de eerste grandslam van het seizoen.

De Limburgse, twaalfde reekshoofd, versloeg de Russische Margarita Gasparyan (WTA 91) met 6-1, 7-5 na anderhalf uur match. De 23-jarige Mertens (WTA 14) neemt het in derde ronde op tegen Madison Keys (WTA 17). De Amerikaanse wipte de Russische Anastasia Potapova (WTA 89) met 6-3 en 6-4.

Mertens en Keys stonden in hun carrière nog maar één keer tegenover mekaar, op de US Open in 2017. Toen haalde de Amerikaanse het voor eigen publiek nipt in twee sets. "Ik herinner me nog dat het een felbevochten wedstrijd was", vertelde Keys in Melbourne. "Sindsdien is er anderhalf jaar gepasseerd en daarin heeft Elise fantastische dingen laten zien. Ik verwacht me dus aan een moeilijke wedstrijd. Ik zal haar wedstrijden moeten bekijken om met het juiste strijdplan op de court te verschijnen", aldus Keys, vorig jaar nog halvefinaliste op Roland Garros en de US Open.

Mertens ondervond donderdag niet al te veel hinder van Gasparyan en haalde vlot de eerste set met 6-1 binnen. Maar in set 2 kwam ze 5-3 achter en moest ze vier setballen redden. "Elise moet nog meer bevestigen, zeker op momenten dat de intensiteit in de wedstrijd wat zakt", beseft haar Australische coach David Taylor. "Want net dat moment is belangrijk. Dan moet het verschil gemaakt worden. In de eerste set was ze dan weer erg solide, ook al schat ik het niveau van de tegenstandster niet al te hoog in."

Met Keys volgt er nu een oude bekende voor Taylor. Voor hij overstapte naar de Belgische nummer 1 was hij immers coach van de Amerikaanse. "Madison is een speciale speelster. Op de grandslamtornooien kan ze mooie resultaten voorleggen, op de rest van de WTA Tour is het wat minder. Het is opletten voor haar service, maar ik ben niet zeker of ze ervan houdt om tegen een speelster zoals Elise te spelen. Zij kan die harde slagen immers perfect opvangen. Het wordt een mooie uitdaging", besloot hij.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer