Sport.be

Andere sporten

Red Dragons leren in Atomium EK-tegenstanders kennen

16.01.2019 | Erik Duchateau

Belga

De Red Dragons (CEV-7) ontmoeten in de poulefase van het EK volleybal voor mannenteams Servië (CEV-1), Duitsland (CEV-10), Slovakije (CEV-14), Spanje (CEV-16) en Oostenrijk (CEV-28). De loting vond woensdagavond plaats in het Atomium in Brussel.

België is samen met Frankrijk, Nederland en Slovenië gastland van het kampioenschap en was dan ook rechtstreeks geplaatst. De 24 deelnemende landen werden opgedeeld in vier poules met telkens één van de gastlanden.

De Belgen onder leiding van Brecht Van Kerckhove treden in poule B onder meer aan tegen Servië, waartegen ze op het EK van 2017 in de kleine finale verloren met 3-2. Ook met Duitsland, runner-up van het vorige EK, treffen ze een sterke tegenstander.

Huidig Europees kampioen Rusland belandde in poule C bij Slovenië, regerend wereldkampioen Polen - gecoacht door de vroegere Belgische bondscoach Vital Heynen - kwam terecht in poule D met Nederland.

De eerste vier van elke poule stoten door naar de achtste finales. De groep van België kruist dan met poule D van Nederland. Als beide gastlanden zich plaatsen, kunnen ze wel niet meteen tegen elkaar uitkomen, omdat de gastlanden hun achtste en kwartfinales thuis spelen.

 Het EK vindt plaats van 12 tot 29 september. De Red Dragons zullen hun EK openen met twee duels in Paleis 12 van Brussels Expo. Daarna spelen ze de drie resterende groepswedstrijden in de Antwerpse Lotto Arena. Als ze doorstoten naar de knock-outfase, volgt een partij in het Sportpaleis.

De halve finales worden gespeeld in het Sloveense Ljubljana en Parijs. De Franse hoofdstad is ook het theater van zowel de finale als de troostfinale.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer