Sport.be

Andere sporten

Mertens: 'Weet waar het nog beter kan'

16.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

Elise Mertens (WTA 14) kijkt donderdag in de tweede ronde van de Australian Open de Russin Margarita Gasparyan (WTA 91) in de ogen. De Limburgse speelde nog nooit tegen Gasparyan, die vorig jaar in Tashkent de titel veroverde. "Het wordt een stap in het onbekende, maar ik zal nog voldoende info inwinnen", verklaarde Mertens woensdag.

"Ik ken haar niet zo goed, want nam het nog nooit tegen haar op", vertelde Mertens. "Gasparyan is vrij groot, ik verwacht dus dat ze sterk zal opslaan. Ik zal met mijn coach David Taylor nu achterhalen wat voor tennis ze op de mat brengt, hoe ze opslaat, en welke tactische schema's ze volgt."

Mertens maakte vorig jaar, met een plaats in de halve finales, indruk in Melbourne. De verwachtingen rond de Belgische zijn dus hooggespannen. In de eerste ronde zette Mertens de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 59) opzij met 6-2 en 7-5. "De eerste rondes zijn altijd moeilijk. Ik was wat gespannen, maar heb de partij uiteindelijk goed aangepakt. Ik weet wat in aan mijn spel nog kan verbeteren. Ik probeer elke wedstrijd opnieuw mijn beste niveau te halen."

     

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer