Sport.be

Andere sporten

Goffin: 'Het leek misschien eenvoudig maar dat was het niet'

15.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

David Goffin (ATP 22) kende dinsdag weinig moeite in de eerste ronde van de Australian Open. Hij won met 6-0, 6-2 en 6-2 van de Chileen Christian Garin (ATP 86). "Of het een gemakkelijke wedstrijd was? Die bestaan niet", glimlachte hij na afloop.

Goffin klaarde de klus op court 20 in minder dan anderhalf uur. "Van bij het begin voelde ik me goed. Mijn start was uitstekend. Hij is jong, houdt misschien van iets tragere ondergronden zoals gravel. Ik kon hem snel onder druk zetten en ging daarna goed om met de omstandigheden. Het leek misschien eenvoudig maar dat was het niet. Zeker niet toen hij 2-0 voorkwam in de derde set en niets meer te verliezen had. Maar ik kon meteen terugvechten."

Belgiës nummer 1 was tevens opgelucht dat hij geen pijn voelde aan zijn geplaagde rechterelleboog. "De elleboog heeft het goed gehouden. Je moet altijd wat afwachten want ik had nog maar een match in drie sets afgewerkt (in Doha tegen Berankis). De dubbelmatchen waren kortere duels in twee sets", legt hij uit. "Sinds een vijftal dagen loopt het echt goed op training. Ik begin mij 100 procent te voelen, denk er niet te veel meer aan. Er zijn veel goeie zaken om hieruit mee te nemen. Dit is een goeie eerste stap vooruit."

In de tweede ronde staat Goffin tegenover de Roemeen Marius Copil (ATP 60).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer