Sport.be

Andere sporten

Goffin en Mertens naar tweede ronde

15.01.2019 | Gert-Jan Weyters

Belga

David Goffin en Elise Mertens hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Voor Steve Darcis is het tornooi afgelopen.

David Goffin versloeg in Melbourne de Chileen Christian Garin (ATP 86) in drie korte sets. Het werd 6-0, 6-2 en 6-2 na 1 uur en 28 minuten tennis. Het was de eerste onderlinge confrontatie tussen beide spelers. In de volgende ronde treft Goffin, het 21ste reekshoofd, de Spanjaard Marcel Granollers (ATP 108) of de Roemeen Marius Copil (ATP 60). David Goffin staat voor de zesde keer op de hoofdtabel van de Australian Open. Zijn beste resultaat is een kwartfinale in 2017. Vorig jaar ging hij er in de tweede ronde uit tegen de Fransman Julien Benneteau.

MERTENS IN 2 SETS

Elise Mertens (23) won in de eerste ronde van de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (24), nummer 59 op de WTA-ranking, in twee sets: 6-2, 7-1. De wedstrijd duurde 1 uur en 10 minuten. In de tweede ronde neemt Mertens, het twaalfde reekshoofd in Melbourne, het op tegen de Russische Margarita Gasparyan (24), 91ste op de WTA-ranking. Gasparyan versloeg de eveneens 24-jarige Chinese Lin Zhu (WTA 118).

EXIT DARCIS

Steve Darcis (34) is uitgeschakeld in de eerste ronde van de Australian Open. De Luikenaar, 321ste op de ATP-ranking, verloor in drie sets, 6-1, 6-4 en 6-4, van de 22-jarige Kroaat Borna Coric, het elfde reekshoofd en de nummer 12 van de wereld. De wedstrijd duurde 2 uur en 2 minuten.

Darcis had meer dan een jaar niet gespeeld sinds de finale van de Davis Cup in november 2017 tegen Frankrijk in Rijsel. In het Indiase Poona hervatte hij begin deze maand de competitie. Hij stootte er door tot de halve finales, waar hij de duimen moest leggen voor de Kroaat Ivo Karlovic.

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer