Sport.be

Andere sporten

Belgen blikken vooruit op eerste ronde Australian Open: 'Een financieel geschil'

13.01.2019 | Ward Bollen

Belga

Alison Van Uytvanck (WTA 52) speelt maandag in de eerste ronde van de Australian Open tegen Caroline Wozniacki (WTA 3). Kirsten Flipkens (WTA 50) maakt zich klaar voor de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA 31).

Ook de Truiense coach Wim Fissette is aanwezig, niet meer met de Duitse Angelique Kerber (WTA 2), maar wel met de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA 53), oud-nummer één en voormalig winnares van de Australian Open in 2012 en 2013.

"Ik heb met Kerber een fantastisch jaar gehad, maar het is niet gelukt om die overeenkomst te verlengen. De bedoeling was om voor de Masters een akkoord te bereiken. Toen dat niet lukte, heeft zij besloten alleen naar Singapore te gaan. Dat zijn zaken die gebeuren. Onze scheiding had niets met het sportieve aspect te maken. Het lukte financieel niet om er uit te geraken. Ik vond het jammer, want ik werkte graag met haar samen. Maar onze eisen waren te verschillend."

VAN UYTVANCK

Coach David Basile van Alison Van Uytvanck kijkt vooruit naar de partij tegen Wozniacki. "We gaan genieten, het wordt sowieso een mooie match. Maar persoonlijk denk ik dat je Wozniacki beter in de eerste ronde tegenkomt dan in de tweede week. Je ziet het vaak dat de topreekshoofden kwetsbaar zijn in de eerste ronde van grote tornooien. Alison heeft vorig jaar in Rome een heel goede partij tegen haar gespeeld, veel beter dan de score deed vermoeden (nederlaag met 6-1 en 6-4, red.). We gaan ons vandaag goed voorbereiden en morgen alles geven."

"De ervaring van vorig jaar Muguruza te kloppen op Wimbledon kan helpen. Ze weet dat ze het kan, dat zal haar zeker helpen in het begin van het duel."

Ook Wozniacki bleef voorzichtig in aanloop van de partij. "Alison is een delicate tegenstander. Ze heeft een atypische stijl, met vlakke slagen en veel ritmewisselingen. Ze slaat bovendien goed op. Ik zal zo goed mogelijk moeten proberen retourneren en agressief spelen. Het feit dat ze vorig jaar op Wimbledon Muguruza klopte? Dat is goed voor haar."

FLIPKENS

"De infrastructuur en de nieuwe Rod Laver Arena zijn fantastisch. Het lijkt wel een nieuw grandslamtornooi", vertelde Flipkens. "Ik heb een goede voorbereiding achter de rug. Ik heb al wel wat matchen in de benen na het tornooi in Hobart, waar ik de kwartfinales haalde in het enkelspel en de finale in het dubbel. De omstandigheden zijn er vergelijkbaar met in Melbourne. De goede resultaten in Hobart hebben me vertrouwen en een goed gevoel gegeven. Ik ben heel gemotiveerd om er aan te beginnen."

"Sasnovich is de laatste tijd sterk verbeterd. Ze haalde de halve finales in Sydney en is gestegen op de WTA-ranking. Daardoor is ze reekshoofd nu. Ik verwacht me aan een moeilijke wedstrijd. Het wordt zaak haar backhand in de gaten te houden, die is beter dan haar forehand. Zelf weet ik wat ik kan. Ik ben al 33, maar sta toch opnieuw in de top 50. En als ik niet geblesseerd raak, kan ik nog wel enkele jaren voortdoen."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer