Sport.be

Andere sporten

Nieuwe coach en racket voor Mertens in Melbourne, eerste deelname voor Bonaventure

12.01.2019 | Hannes Van Gael

Belga

Ysaline Bonaventure begint maandag aan haar eerste partij ooit op de hoofdtabel van een grand slam. Elise Mertens begon haar seizoen dan weer met een nieuw racket en een nieuwe coach. Beide speelsters blikken vooruit op de Australian Open.


Ysaline Bonaventure (WTA 158) wordt de eerste Belg(ische) die maandag in actie komt op de Australian Open. Meteen ook de eerste partij ooit op de hooftabel in het enkelspel van een grandslamtornooi voor de 24-jarige Luikse. "Het is fantastisch", zei ze daarover. "Extra mooi zelfs dat het in Australiƫ is, want dit is mijn favoriete tornooi."

Maandag om 11u00 's morgens op court 19 treft ze de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA 123). "Zij heeft al in de top 100 gestaan en vorig jaar in Auckland klopte ze Serena Williams. Ik ga het dus zeker niet te licht opnemen. Ze heeft een sterke return en verdedigt goed. Ik zal agressief moeten spelen en haar meteen bij de keel grijpen. Alles wat er nu nog bijkomt, is immers bonus."

POSITIEVE VERANDERINGEN

Elise Mertens (WTA 12) is terug in Melbourne waar ze vorig jaar de wereld verbaasde met een plek in de halve finales op de Australian Open. De 23-jarige Limburgse profiteerde van de winter om enkele veranderingen in zowel haar omkadering als materiaal door te voeren. Ze werkt met een nieuwe coach, de Australiƫr David Taylor, en met een nieuw racket.

"Het zijn allemaal positieve wijzigingen", legt Mertens uit. "Ik voel me momenteel goed met David als coach. We werken goed samen. Het is iemand met heel veel ervaring. Hij kent het vrouwentennis erg goed en kan me vooral op tactisch gebied nog veel bijleren."

In haar eerste ronde tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 77) zal ze met een racket van het merk 'Head' spelen, net als Djokovic, A. Murray en Sharapova. "Ik heb hier lang over nagedacht. Dit tennisracket is minder hard dan mijn Babolat, waarmee ik vorig jaar speelde. Het vraagt een beetje tijd om te wennen, maar ik heb vertrouwen dat het tijdens wedstrijden beter en beter zal gaan."

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer