Sport.be

Andere sporten

Twee op twee voor jonge Belgische bij debuut WTA-circuit, ook Flipkens stoot door

09.01.2019 | Jonas Verheyen

Belga

Greet Minnen (WTA 346) blijft uitstekend presteren op het toernooi in het Australische Hobart. Ze plaatste zich woensdag voor de kwartfinales. Ook Kirsten Flipkens stoot door naar de kwartfinale.

In de tweede ronde klopte Greet Minnen in een duel tussen twee qualifiers de Poolse Magda Linette (WTA 86). Het werd 6-1, 4-6 en 7-6 (7/3) na 2 uur en 9 minuten tennis. Haar volgende opponente wordt de winnares van de partij tussen de Françaises Pauline Parmentier (WTA 54) en Alizé Cornet (WTA 47).

De 21-jarige Minnen staat in Hobart voor de eerste keer op de hoofdtabel van een WTA-toernooi. Maandag klopte ze in de eerste ronde de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 97) met 6-4 en 6-0.

Kirsten Flipkens plaatste zich eerder op de dag eveneens voor de kwartfinales, ten koste van de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 46). Haar volgende tegenstander wordt de Amerikaanse Sofia Kenin (WTA 56).

Ook in het dubbelspel kende Flipkens woensdag succes. Aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson won ze in de tweede ronde met 6-1, 6-4 van de Kroatische Darija Jurak en de Amerikaanse Desirae Krawczyk. Hun tegenstanders in de halve finales kennen ze nog niet.

Alison Van Uytvanck (WTA 51), de derde Belgische op de hoofdtabel, verloor woensdag in de tweede ronde van de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 77).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer