Sport.be

Andere sporten

Van Uytvanck en Flipkens naar tweede ronde

08.01.2019 | Jonas Verheyen

Belga

Alison Van Uytvanck (WTA 51) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde op het WTA-toernooi in het Australische Hobart. Eerder op dinsdag plaatste Kirsten Flipkens (WTA 49) zich ook al voor de tweede ronde.

Alison Van Uytvanck haalde het in de openingsronde in twee sets van de Amerikaanse Madison Brengle (WTA 89): 7-6 (7/5) en 7-5 na 2 uur en 4 minuten. In de tweede ronde neemt Ali het op tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA 77), die de Russin Evgeniya Rodina (WTA 68) in drie sets uit het toernooi kegelde. Van Uytvanck en Schmiedlova stonden al vijf keer tegenover mekaar, de stand is 3-2 in het voordeel van onze landgenote, die de vorige drie wedstrijden telkens wist te winnen. De laatste keer was vorig jaar in het Oostenrijkse Linz.

Eerder op dinsdag plaatste Kirsten Flipkens (WTA 49) zich in Hobart al voor de tweede ronde. Ze versloeg de Sloveense Dalila Jakupovic (WTA 82) in twee sets: 4-6 en 5-7. De wedstrijd duurde 1 uur en 36 minuten. In de tweede ronde speelt de Kempense woensdag tegen de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 46), die in de openingsronde in twee sets (twee keer 6-3) te sterk bleek voor de Hongaarse Timea Babos (WTA 65). Het wordt nog maar het tweede duel tussen Flipkens en Kuzmova, in de vorige confrontatie bleek onze landgenote vorig jaar in het Nederlandse Rosmalen de sterkste.

Maandag plaatste Greet Minnen (WTA 346) zich al voor de tweede ronde en zo leveren de Belgen in Hobart een perfect rapport af. Ze versloeg de Oekraïense Kateryna Kozlova (WTA 97) met 6-4 en 6-0 na 1 uur en 25 minuten. In de volgende ronde wacht de Griekse Maria Sakkari (WTA 41) of de Poolse Magda Linette (WTA 86).

Facebook

Twitter

Mis deze events niet

Meer